4 tévhit, hogy a jó szex biztosíték a hűtlenség megelőzésére

Több olyan általános tévhit kering a hűtlenkedésről, melyben egyébként nincs igazság. Eláruljuk, hogy miért nem.

4 tévhit, hogy a jó szex biztosíték a hűtlenség megelőzésére

Vannak olyan tények a hűtlenséggel kapcsolatban, melyek általános igazságként keringenek a köztudatban. Ezek közül azonban soknak egyáltalán nincs valóságalapja.

1. A jó szex garantálja a hűséget

A legtöbben úgy gondolják, ha az ágyban minden rendben van két fél között, akkor esély sincs arra, hogy bármelyikük kikacsintgat majd a kapcsolatból. Valójában viszont gyakran előfordul, hogy kielégítő szexuális élet mellett is félrelépnek a felek. A hálószobán kívül is előfordulhat számtalan olyan probléma, ami miatt másnál vigasztalódik a pár egyik tagja, de gyakran a szerelem, az intim viszony elgyengülése, hiánya áll a hátterében. És persze, szintén megesik, hogy valaki egyszerűen csak nem utasít vissza egy adódó lehetőséget, vagy változatosságra vágyik.

2. Csak a boldogtalan kapcsolatokban lépnek félre

Az a feltételezés sem mindig igaz, hogy csak a boldogtalan emberek lépnek félre, és leginkább akkor, ha már kiszerettek a partnerükből. A félrelépés számos egyéb oka mellett ilyenkor sokakat az izgalom és a változatosság iránti vágy vezérel. Kutatásokból az derült ki, hogy a megkérdezett hűtlen férfiak 56%-a boldog házasságban élt a megcsalás ideje alatt, míg a félrelépő nők 34%-a mondta ugyanezt.

3. A hűtlenkedők tudatosan keresik a lehetőséget

Szintén sokakban él az a tévhit, hogy a hűtlen fél előre elhatározza, hogy megcsalja majd a párját, és folyton keresi is erre a lehetőséget. Szakértők szerint a legtöbb megcsalás nem előre eltervezett, hanem teljesen spontán. Csak kihasználják az adódó lehetőséget, és szintén gyakran előfordul, hogy két barát köt ki egy hosszú beszélgetés után együtt az ágyban.

4. Nagy libidó = nagyobb esély

Abban sem lehet általánosítani, hogy nagyobb eséllyel lép félre az, akinek magasabb a libidója az átlagnál. Az, hogy valaki gyakrabban vágyik a szexre, még nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem képes kontrollálni a vágyát, és ne tudna hűséges maradni a párjához, vagy egyszerre több partnerre lenne szüksége. Igen kevés olyan eset van, amikor csupán a csillapíthatatlan libidó áll a titkos viszony vagy az egy éjszakás kaland hátterében.