5 dolog, melyet a nők hiányolnak az ágyban

Nincs könnyű dolguk a férfiaknak. Míg saját örömükkel kapcsolatban az a hír járja, hogy bármikor könnyen és gyorsan elérhető. Most akkor neki is jó volt? Tényleg volt orgazmusa, vagy csak úgy csinált, mintha? Mit kellene tennem, hogy neki is még jobb legyen a szex?

5 dolog, melyet a nők hiányolnak az ágyban

1. Beszélgetés

A kommunikáció hiánya első hallásra nem tűnik olyan óriási problémának, főleg azt nehéz belátni, hogy a szexuális életre is komoly hatása van. Pedig nagyon is: a kommunikáció hiánya zavaró apróságból hamar központi problémává tud válni. Ha eddig úgy gondoltál a szexre, mint olyasvalamire, ami főleg a testben dől el, kezdd el számításba venni a verbalitást is.

Azt, hogy szex közben milyen izgalmas tud lenni, ha beszéltek egymáshoz, pláne, ha kifejezetten mocskos dolgokkal dobálóztok, talán már magad is tapasztaltad. Legalább ugyanekkora hatása lehet a szex előtti, sőt az együttléttől teljesen független szexbeszédnek is. Egy pohár bor mellett az előjáték része is lehet, ha előhozakodsz a témával: márpedig tudni szeretnéd, mi okoz örömet, mi nem jön be, és minek a gondolata izgató a partnered számára. A beszélgetés persze nem könnyű, mert nehéz a szexhez illő szavakat találni, a gyereknyelvi és orvosi kifejezések kizárásával csak a trágárságok maradnak. De hát ez van, szoktassátok kicsit a fületeket is ezekhez a szavakhoz. Az, hogy ha őszintén odafordulva megkérdezed a partnernődet arról, hogy tényleg mire vágyik, nemcsak azért lesz hasznos, mert kiderülhet, hogy bőven lenne min változtatni, de azért is, mert azt üzeni neki, hogy ő és az öröme fontos, te pedig szenvedéllyel és elkötelezettséggel szeretnél a kedvére tenni.

2. Változatosság

Villany leolt, alsó le, két csók ide, három simítás jobbról, egy határozott markolás balról, misszionárius, kutyapóz és ismét misszionárius, neked is jó volt? Nemcsak túl gyors, de valószínűleg unalmas is. Nemcsak a partnernődnek, neked is. Persze jó tud lenni, amikor egy pár tagjai már pontosan tudják, mi esik jól a másiknak, de a rutinokhoz való ragaszkodással benne ragadhattok olyasmiben is, ami igazából már egyik félnek sem érdekes. A szex ráadásul olyasvalami, ami az unalom közegében egyszerűen elhal. Legyél kicsit tudatosabb, és ismerd fel, ha évek óta ugyanazt nyújtod a hálószobában. Ez ugyanis, kiegészülve azzal az egyébként élettani jelenséggel, hogy a párod testének látványa nem olyan instant indít be, mint a kapcsolat elején, teljesen meg tudja ölni a szexet, ami így egy mindkét félnek kissé kellemetlen tevékenységgé válhat, amin jobb minél hamarabb túlesni. Jó hír, hogy a változatosságot egyáltalán nem nehéz biztosítani. Más pózok, más helyszínek, az, ha néha átengeded a partnerednek az irányítást, vagy a szokásosnál hosszabb előjáték beiktatása mind abba az irányba hatnak, hogy izgalmasabb, újszerűbb és ettől jobb is legyen a szex.

3. Kéz, ajkak, nyelvek

Az teljesen rendben van, hogy a te szexközpontod az, amit a nadrágodban hordasz. De ettől még jó, ha rendszeresen emlékezteted magad arra, hogy a partnernőd nyitott lenne más közeledési formákra is. Annál is inkább, mert egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a sima behatolásos szextől a nők egy jelentős része nem tud elmenni, örömérzetükhöz mindenképpen szükség van a csikló egyéb ingerlésére is. Tehát ha azt szeretnéd, hogy a párod maradéktalanul élvezze az ágybéli történéseket, használd bátran a kezed, az ajkad és a nyelved is, simogass, csókolj sokkal többet, mint amennyi magadtól eszedbe jutna, és vonatkoztass el attól a begyepesedett gondolattól, hogy a szex sava-borsa a behatolás. Neked lehet, hogy igen, de az ő számára korántsem biztos. Ne aggódj, arra is sor fog kerülni, de előbb add meg a partnerednek azt, amit valószínűleg ő is hiányol vagy kevesell: orális szexet, kézi munkát és csókokat. 

4. Türelem

Kutatások szerint egy nőnek átlagosan 20 percre van szüksége ahhoz, hogy izgalomba jöjjön, míg egy férfinak ennek a töredéke is elegendő. Bár persze nagy egyéni különbségek lehetnek, az arányok akkor is sokatmondóak. Ha pedig te is azon sokak közé tartozol, akik a 19. percben már a sörüket szisszentik, jó, ha kicsit elgondolkodsz azon, pontosan mi is történik a hálószobádban. Az egy dolog, hogy úgy néz ki, mintha izgalomba jött volna a partnered, meg hogy „de csókolóztunk is”. Ahhoz azonban, hogy a szex, főleg a neked is nagy kedvenc behatolásos rész is élvezetes lehessen, elengedhetetlen, hogy kellően nedves legyen a partnered. A kellő nedvesség hiányában a hüvely érzékeny szövete könnyen megsérülhet, ez pedig fájdalmas, kellemetlen érzéssel jár. Annak tehát, ha partnered a behatolás utáni második percben úgy „megy el”, mintha a halál ellen tusakodna, nem biztos, hogy emberfeletti teljesítményed az oka. Simán lehet, hogy túl korán hatoltál be és a színlelt orgazmussal csak egy már erősen kellemetlen együttlét végére szeretne pontot tenni. Nem állítjuk, hogy így van, de ha biztosra akarsz menni, azt javasoljuk, inkább adj elegendő időt, hogy tényleg hangulatba jöjjön, bármilyen sürgetően is lép fel a saját erekciód. A nőknek nagyon kell az idő.  

5. Szexjáték

Ne ijedj meg, nem arra megy ki a dolog, hogy le legyél cserélve. Talán emlékszel rá, feljebb már volt róla szó, hogy a női orgazmushoz a legritkább esetben elég a behatolásos szex. Ha a pornóban azt látod, hogy még a csak nők közötti jelenetek is agresszív megbecstelenítésben csúcsosodnak ki, ne örülj. Mindez nem azt mutatja, hogy a nőknek ez esik jó, pusztán azt, hogy még ezt a filmtípust is kifejezetten a férfiak igényeire szabták. A különböző segédeszközök, bár természetesen vétek nem kihasználni a formai előnyeiket, nem csak belső használatra vannak, és nem a te férfiasságodat helyettesítik. Ellenben nagyon jól használhatók csiklóingerlésre, ami a nők nagy részének elengedhetetlen az igazi orgazmushoz. Szóval tedd félre a hiúságod, és kérdezd meg egyszer a partneredet, hogy nem érdekelné-e egy ilyesmi eszköz. Kutatások szerint a nők egy jelentős részét nagyon is, csak épp nem mernek vele előhozakodni, mert attól tartanak, megbántják vele a párjukat. Te nem vagy ilyen sértődékeny, igaz? Főleg, ha utánaolvasol a dolgoknak: azokban az együttlétekben, ahol valamilyen játékszert is bevetettek, a nők nemcsak hogy biztosabban jutottak orgazmushoz, de többszörös orgazmust is gyakran átéltek.