5 ok, miért maradj szingli egy ideig a szakítás után

A szakítást mindenki máshogy dolgozza fel. Vannak, akik szinte rögtön bele akarnak menekülni egy újabb kapcsolatba és vannak, akik egy ideig szeretnék élvezni a szabadságot.

5 ok, miért maradj szingli egy ideig a szakítás után

Mutatunk 5 okot arra, miért jó, ha egy picit egyedül pihensz a szakítás után.

1. Újra megtalálhatod önmagad
Miután túl vagy egy újabb csalódáson és az azzal járó fájdalommal és hiányérzettel küzdesz, jobb, ha időt hagysz magadnak a gyógyulásra. Ennek első lépése az, hogy ismét megismerkedsz önmagaddal; azzal, aki a kapcsolat előtt voltál. Lehet, hogy megfeledkeztél az elmúlt időszakban a hobbijaidról, amik egykor boldoggá tettek, és ha visszatekintesz a korábbi énedre, már keresned kell régi önmagad. Most, hogy magadra koncentrálhatsz, lehetőséged nyílik visszatalálni önmagadhoz és fejlődni azokban a dolgokban, amikben szeretnél.
2. Boldogabb lehetsz
Miután szomorkodtál egy ideig, elkezd megváltozni a világlátásod. Szerencsés esetben rájössz, hogy az élet többől áll, mint a régi kapcsolatod, és észreveszed, mennyi szépség van benne. Jobban örülhetsz egy napsütéses délutánnak, egy baráti összejövetelnek vagy egy izgalmas filmnek. Egészen más nézet alakul ki benned, amitől a kisugárzásod is pozitívabb lesz.
3. Nyitottabb leszel
Szingliként egy idő után unalmas lesz a lakásban üldögélés, ezért elkezdesz nyitni a lehetőségek felé. Igent mondasz olyan programokra, amikre kapcsolatban élőként nem tetted volna, és újdonságokat próbálsz ki. Új barátságokat köthetsz, világot láthatsz, és rengeteg új időtöltésed lehet. Talán még sosem érezted magad annyira szabadnak, mint ebben az időszakban.
4. Magabiztosabb leszel
A szakítás lerombolta az önbizalmadat, ám ahogy telik az idő, úgy fedezed fel újra, milyen adottságaid vannak. Nekiállsz sportolni, egészségesebben étkezni, talán még új frizurát is csináltatsz magadnak. A sok változás hatására újból olyan magabiztos leszel, amilyen korábban voltál.
5. Függetlenebb és erősebb leszel
Az egyedülálló életmód egyik előnye, hogy újra független leszel. Megismered a határaidat, új célokat tűzöl ki magad elé, és rájössz, hogy nincs szükséged senkire és egyedül is erős vagy. Ismét megszereted a saját társaságodat, és egyedül oldod meg a problémáidat. A magad ura vagy, és ez határtalanul jó érzés.