A szinglik és a minglik 1. rész

Mára már teljesen elterjedt a szingli kifejezés az egyedülálló emberek megnevezésére. Ám van egy még furcsább elnevezés, a mingli.

A szinglik és a minglik 1. rész

Kik is azok a minglik? A társadalom egy része számára ők is csodabogarak: a hagyományos párkapcsolatban élők és az egyedülállók közötti átmenetet képviselik. Van partnerük, de nem élnek együtt vele (vagy nem mindig élnek együtt). A hagyományos, együttélős párkapcsolat tagjainál jóval nagyobb szabadságot élveznek, de egyáltalán nem magányosak.
Ez az életforma természetesen nem újkeletű, voltak ilyen párok régebben is, csak korábban esetleg vadházasságnak vagy szeretői viszonynak hívták, és meglehetősen elítélték a nem „törvényesített” kapcsolatokat. Manapság már épp eléggé elterjedt az ilyen kapcsolat, de persze még mindig vannak olyanok, akik rossz szemmel nézik az ilyen párokat és kigúnyolják őket, mert nem férnek bele az ő sablonjaikba.
A minglit, ahogy a szinglit is, könnyen érheti a vád, hogy önző, karrierista, éretlen személyiség, aki nem hajlandó áldozatokat hozni, nem akar lemondani a szabadságáról ésatöbbi hasonló okoskodás. Mintha a szabadságról és az önrendelkezésről való lemondás lenne az egyedüli üdvözítő és követendő példa. Nyilvánvaló, hogy azoknak, akik szeretnek uralkodni a párjukon, főbenjáró bűn, ha valaki szeretné megtartani az önállóságát. Ami az áldozathozatalt illeti, azt nyilvánvalóan a mingli sem kerülheti el, maximum más jellegű lemondásokkal kell kibékülnie, mint egy házas / hagyományos kapcsolatban élő embernek.
Sokaknak eszükbe sem jut, hogy gyakran sokkal több nehézséget kell megoldaniuk azoknak a párkapcsolatban élőknek, akik nem élnek együtt és adott esetben a párkapcsolatuk aktív fenntartásáért is többet kell fáradozniuk.