A szinglik és a minglik 2. rész

A szingli mellett a mingli kifejezés is teret hódít napjainkban. Lássuk, kik is ők.

A szinglik és a minglik 2. rész

Mitől lesz valaki mingli?
Attól például, hogy nem köt házasságot, de még csak élettársi kapcsolatra sem törekszik. De az sem kizárt, hogy a házasságon belül alakítja ki a maga mingli életmódját. Mondjuk úgy, hogy amikor a gyerekek már nagyobbak, külön költözik és randi üzemmódban folytatja a házastársával. Olyan is előfordul, hogy össze sem költöztek, hanem két szomszédos lakásban élnek vagy egymástól közel, akár ugyanabban az utcában. Persze az is előfordulhat, hogy egymástól messze lévő településeken, sőt, külön országban... Ebben az esetben már távkapcsolatról beszélünk.
A minglik általában nem csak a szellemi, hanem az anyagi függetlenséget is igyekeznek megvalósítani. Szeretnek egyedül tevékenykedni – sokuk valószínűleg introvertált és kijelenthetjük, hogy egyikük sem társfüggő. Sokan csodabogárként tekinthetnek rájuk azok közül, akik azt vallják, hogy az embernek nem jó egyedül.
Felbukkanhat az az ellenérv is, hogy ha nem élnek együtt, akkor mindketten úgy csalják a másikat, ahogy akarják, hiszen nincs olyan szoros ellenőrzés, elszámoltatás.
Természetesen attól, hogy egy harmadik felbukkanjon, az együttélés sem véd meg, ráadásul aki kész több szabadságot adni a partnerének, az jóval magabiztosabb, mint aki attól reméli megőrizni a másik szerelmét, hogy rövid pórázon tartja. Nyilvánvalóan olyan minglik is léteznek, akik a nyitott kapcsolat hívei, de ők egy külön téma.
Valószínűleg sokkal több a mingli, mint gondolnánk, csak a kérdőívek legtöbbször figyelembe se veszik, hogy ilyesmi létezik. Még mindig ott tartanak, hogy vagy párkapcsolatban élsz vagy nem – az pedig fel sem merül, hogy félig igen, félig nem, vagy igen, de nem éltek (még) együtt. A tendenciák szerint egyre többen fogják ezt az életmódot választani, mert egyre inkább úgy néz ki, hogy legtöbbször a nők azok, akik egyre kevésbé akarnak együttélős kapcsolatot egy bizonyos életkor után. Társat viszont ők is szeretnének.