Ezek a leghitelesebb leszbikus szexjelenetek!

Szerintetek mitől lesz igazán valósághű egy-egy meleg jelenet a filmvásznon? Most összegyűjtöttük nektek a legismertebb homoszexuális képkockákat!

Ezek a leghitelesebb leszbikus szexjelenetek!

Ahogy a heteroszexuális és meleg kapcsolatokban, a leszbikusoknál is elég szerteágazó, ki mit tart életszerű szexnek a filmekben – ennek megítélése fétisektől, szokásoktól, érzelmektől és természetesen kapcsolatoktól függ. A megkérdezett öt leszbikus egyetértett abban, hogy A gyerekek jól vannak címben filmben látható a leghitelesebb, legéletszerűbb jelenet. Többen feltételként emlegették, hogy különbséget kell tenni aközött, ha két leszbikus szexjelenetéről van szó, illetve ha egy heteroszexuális fekszik le egy leszbikussal a forgatókönyv szerint. Utóbbi szerintük akkor életszerű, ha görcsös és feszengő, legalábbis az elején, a gátlások miatt – a filmtörténelemben erre is van példa. Az Adele élete. pontosan emiatt nem életszerű, "hetero csaj nem vágja magát 69-be az első leszbikus szexnél", illetve többen kifogásolták, hogy általában a heteroszexuális lányok a sokadik alkalommal sem szívesen nyalnak.

1. A gyerekek jól vannak (The Kids Are All Right)

A leszbikus családról szóló filmben Julianne Moore és Annette Bening kicsit megkopott szexuális élete a leghitelesebb a megkérdezett leszbikusok szerint. A jelenet beszélgetéssel kezdődik, megbeszélik az ágyban, hogy betesznek egy pornót (melegpornófilmet), aztán takaró alatti jelenet következik, ami egy kissé unalmas nyalást jelent – egyikük sem élvezi igazán. A jelenet tökéletesen megmutatja, hogy semmiben nem különbözik az évek óta tartó leszbikus házasélet a heterók évek óta tartó házaséletétől.

2. Chloe - A kísértés iskolája

Julianne Moore valamiért kétszer is felkerült a listára: a Chloe című filmben egy házas, heteroszexuális nőt alakít, akit elcsábít egy fiatal lány, Amanda Seyfried. "Itt olyan nőről van szó, aki eddig nem szexelt nővel, ezért görcsös" – ez az oka annak, hogy a Chloe hiteles, magyarázta az egyik megkérdezett leszbikus. Az azonos neműek közötti első szexuális élmény természetesen mindenkinél más, aligha lehet általánosítani. A megkérdezettek  tapasztalata az, hogy a hetero nők feszengnek az első alkalommal, görcsösek, nem igazán tudják, mi fog velük történni. A jelenet ezt tökéletesen megmutatja, ettől életszerű.

3. The L Word

Az öt évados sorozat leszbikusokról szól, az alaptörténet szerint egy heteroszexuális lány megérkezik a pasijához, aki leszbikusok mellett lakik. A hetero lány hamarosan szembetalálja magát a kérdéssel, mennyire biztos a saját szexuális identitásában. A sorozat hűen ábrázolja a leszbikusok és a melegek világát, még abban is egyedülálló, hogy olyan sztereotip karaktereken keresztül mutatja meg a leszbikusokat, akik a világ bármely részében egész biztos megtalálhatók – például az örök csábító, a családcentrikus, a biszexuális, a másságát tagadni kényszerülő katonanő, satöbbi. A leszbikusok mindennapjait és a szexualitásuk sokféleségét a sorozat egésze precízen bemutatja. Így egyáltalán nem meglepő, hogy több hiteles és életszerű szexjelenet látható a sorozatban, de ezek közül is a leghitelesebb Tina és Bette úgynevezett dühös szexjelenete.

4. Lip Service

"Ez azért hiteles, mert lefogja, amikor nyalja" – ez az indok az alábbi szexjelenethez, ehhez nincs mit hozzáfűzni. A Lip Service című sorozat olyasvalami, mint az L word, csak skót leszbikusokkal. A két évados sorozatban szintén rengeteg szexet látni, a megkérdezettek szerint az alábbi jelenet is közel áll a valósághoz.

5. High Art - A szerelem művészete

A Hight Artban egy fiatal gyakornok érkezik egy magazinhoz, ott ismerkedik meg drogfüggő leszbikus fotóssal, akivel természetesen egymásba szeretnek. A történet egyszerű, a szexjelenetben sincs semmi extra: takaró alatti matatás melltartóban, azonban ez is teljesen reális, hétköznapi és intimitása miatt került a listára.

6. Sült, zöld paradicsom

A kérdésre, hogy melyik filmben látható a leghitelesebb leszbikus szexjelenet, hárman is azt válaszolták, hogy a Sült, zöld paradicsomban, ami csak azért meglepő, mert a filmben nincs leszbikus szexjelenet. És állítólag épp ezért hiteles, merthogy az évek óta tartó, közösen gyereket vállaló kapcsolatokban elég hamar elérkezik az úgynevezett lesbian bed death, azaz a leszbikus ágyhalál. Ez semmiben nem különbözik attól az állapottól, amit sok heteroszexuális is megél a hosszan tartó párkapcsolatában: amikor csak ünnepnapokon van szex, vagy még akkor sem.