Hogyan randizzunk a járvány idején?

Még előnyünkre is vállhat a korlátozás!

Hogyan randizzunk a járvány idején?

Az elszigetelődés érzelmileg mindenkit megvisel, de különösen nehéz lehet akkor, ha nincs kivel bekuckózni a kanapéra. Természetesen jó ötlet lehet ezt az időt arra használni, hogy egy kicsit magunkkal törődjünk inkább, de akkor sincs baj, ha közben tovább keresnénk a szerelmet, vagy csak a jó társaságot. A koronavírusos időszak alatt személyesen biztosan nem tudunk ismerkedni, és egyáltalán nem is ajánlott, de azért a randizásról nem kell egészen lemondani!

1. Használjuk ki az időt arra, hogy mélyebben megismerjünk valakit!

Tanulmányok igazolták, hogy néhány ember számára egyszerűbb, ha a technológián keresztül fedheti fel magát, és mivel így könnyebben és gyorsabban tárulkoznak ki, illetve mutatják meg a valódi személyiségüket, az online kapcsolatok megdöbbentő gyorsasággal tudnak elmélyülni. Számos online társkereső oldal, például a Zoosk, a PlentyOfFish és az eHarmony tesznek közzé olyan kérdéseket, amelyek segítségével mélyebb irányba terelhetitek a beszélgetést vagy többet megtudhattok egymásról akkor is, ha egyelőre csak egy képernyőn keresztül beszélgettek.
Ha a személyes találkozás nyomása nincs rajtatok, ezekkel a mély és tartalmas beszélgetésekkel is elmélyíthetitek a kapcsolatotokat, vagy kiderülhet, hogy ki az, akivel összeillesz, és ki az, akivel nem működik a dolog, így mire véget ér a vészhelyzet, már tudni fogod, hogy ki az, akivel valóban érdemes lesz szemtől szemben is találkozni.

2. Vidd tesztkörre a randit!

Ha van valaki, akivel szívesen beszélgetünk, és úgy érezzük, hogy megvan a közös hang, és ideje lenne a személyes találkozónak, ám ezt a körülmények nem teszik lehetővé, iktassatok be egy próbarandit! Használjátok a modern technológiát, nyissatok ki mindketten egy üveg bort otthon, vagy főzzetek le egy kávét és üljetek a kamera elé!
Akár ki is öltözhettek, vagy megnézhettek közösen egy filmet – tulajdonképpen lemodellezhettek egy randit az élő találkozás nélkül is, mintha tennétek egy próbakört, mielőtt majd élesben is kipróbáljátok a dolgot.

3. Próbáld ki a karantén-appokat!

Miközben biztos, hogy az utóbbi hetekben megnőtt a forgalom a hagyományos randiappokon is, vannak szolgáltatások, amelyek kifejezetten már az új helyzet jegyében születtek, azzal a céllal, hogy a karantén alatt se legyünk magányosak, és ne kelljen lemondanunk egy kis flörtről.
A QuarantineChat egy olyan alkalmazás, amely az interneten keresztül, tehát ingyenesen köt össze teljesen random, az appot használó emberekkel egy telefonhívás erejéig, hogy aztán gyakorlatilag bármiről beszélgessetek, míg mindketten karanténban ragadtatok.

Az Instagramon is létezik egy Love is Quarantine nevű oldal, ami a Love is Blind című Netflix sorozat stílusában hoz össze valakivel, akivel a karantén ideje alatt csetelhetünk, beszélgethetünk, ráadásul az oldal üzemeltetője minden bevételt a COVID-19 elleni küzdelemre ajánl fel, így biztosan egy jó ügyet támogatunk, miközben akár egy új barátra, vagy szerelemre is rálelhetünk.