Mely külső tulajdonságokért vannak oda a pasik?

Kiderítettük, hogy mit néznek meg először a férfiak a nőkön! Hasznos infók csak Nektek!

Mely külső tulajdonságokért vannak oda a pasik?

1. Gömbölyded fenék, széles csípő

A férfiak szerint a gömbölyű, barack formájú fenék a legvonzóbb női jegy. Ennek az oka az, hogy míg a legtöbb főemlősnek csak a párzási időszakban gömbölyödik a feneke, míg a nőké nem csak ekkor. Ez tehát azt az üzenetet sugallja, hogy szexuálisan bármikor fogadóképes, a rendszeres szexuális tevékenység pedig azért fontos, hogy erősítse a gyermek felneveléséhez szükséges tartós párkapcsolatot. A szűk nacik népszerűségére is az lehet az egyik magyarázat, hogy kiemelik, kerekebbnek mutatják a popsit.

2. Kerek mellek

Bár sok helyen halljuk, hogy nem a mell a lényeges a férfinak, azért mégis csak mint női nemi jelleg, azért a tudomány szerint nem lehet elhanyagolni. Több tanulmány bebizonyította már, hogy elsősorban nem is a női mellek mérete a fontos, hanem az, hogy kerek legyen. A kutatások szerint a leginkább a szexuális és termékenységi csúcson lévő nők mellei hozzák lázba a férfiakat, amely szintén evolúciós okokra vezethető vissza.

3. A hosszú comb

Szintén biológiai oka van annak, hogy a férfiaknak tetszik, ha egy nőnek hosszú combjai vannak. Erre a magyarázat az, hogy amikor a lány serdülő lesz, lassan nővé érik, először a combjai, lábai nyúlnak meg a növekedési hormonnak köszönhetően. Így ez az első jelzés arra, hogy a lány már nő, és így képes a gyerekszülésre.

4. Babás arc

Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a nagy, világos szemek, a telt ajkak és a rózsás arc sok férfi figyelmét felkelti, hiszen emlékeztet a kisbabák arcára. A kisbaba arcának a látványa, akár a nők esetében, a férfiaknál is a gondoskodási ösztönt kapcsolja be. A szőke, illetve világosabb haj is ugyanerre képes, hogy a férfi számára azt üzeni, itt van egy hölgy, aki a védelmére szorul. Emellett mint a fiatalság jele, szintén a női termékenység jelzője is.

5. Hosszú haj

Biológiai szempontból a hosszú, félhosszú haj azért vonzóbb, mert mint a feromonok kibocsátásának egyik elsődleges helye, nagyobb területen képes ellátni ezt a funkciót, így a párválasztásnál fontos tulajdonság lehet. Maga a hosszú, erős, csillogó haj látványa is fontos, hiszen azt sugallja a másik nem tagjai számára, hogy viselője fiatal, erős és egészséges, képes utódokat szülni és gondozni őket.

Társadalmi oka is van, hogy a kibontott, hosszú haj szimpatikus a férfiaknak: sok kultúrában korábban – helyenként pedig még ma is – csak az eladósorban lévő lányok, a hajadonok hordhattak ilyet, míg a már házas asszonyok kendő alá kellett, hogy rejtsék a hajukat, vagy feltűzve viselték, így jelezvén, hogy már nem szabadok.

6. Magasabb hang

A magasabb hangszín a nőiség egyik jelképe evolúciósan, amelyet tudatalatt a kisebb termethez társítunk, amely megint csak a gondoskodási ösztönre is hatással van. Azonban fontos, hogy ne legyen túl magas, szinte rikácsolós egy nő hangja, mert ez a kutatások szerint inkább ijesztő a férfiak számára.