Romantikus karanténrandik - lehetséges?

Íme 7 tipp, hogy hogyan tudtok otthonotokban is randizni és minőségi időt együtt tölteni!

Romantikus karanténrandik - lehetséges?

Nap mint nap azt halljuk, hogy maradjunk otthon, és csak a legszükségesebb feladatok ellátásához lépjünk ki a lakásból. Akinek van párja vagy családja, az szerencsés helyzetben van, hiszen együtt lehet a szeretteivel, na de mi a helyzet az egyedülállóakkal?

A kapcsolatok nagy része ma már eleve online kezdődik, és a technika vívmányainak köszönhetően kreatív módon fel lehet dobni addig is a randizást, ameddig nem kerül sor a személyes találkozóra. Sőt, a hosszabb ideig tartó ismerkedés egyáltalán nem haszontalan és elvetendő dolog, hiszen a „kémia” helyett inkább a másik személyisége kerül előtérbe, és ez mélyebb kapcsolódást eredményezhet.

1. Meséljétek el, mit láttok séta közben

Ha már a kéz a kézben andalgás nem opció, hívd fel telefonon a randipartneredet. Meséld el neki, ha épp valami érdekeset látsz sétád során, tedd részesévé az élménynek őt is. Fontos, hogy a telefont rakd zsebre, és egy fülhallgatón keresztül beszélj vele, hiszen így nem vonja el a kijelző a figyelmedet, és teljesen a másikra tudsz koncentrálni.

2. Nézzetek meg együtt egy filmet

Sok első randi színhelye a mozi, ugyanis a film egy utána következő beszélgetéshez jó alapot szolgáltat. Erről a lehetőségről akkor sem kell lemondani, ha két különböző szobában ülünk, távol egymástól. A Netflix Party, a Metastream és a Scener bővítményekkel online is megnézhetünk filmet másokkal, amikről utána ugyanúgy lehet csevegni, mintha épp a moziteremből léptünk volna ki.

3. Készíts a másiknak valami apróságot

A rendelkezésre álló eszközeiddel készíts a másiknak valami különleges meglepetést. Ez lehet egy rajz, karkötő, könyvjelző, lakásdísz, vagy bármi apróság, a lényeg, hogy a másikat is kérd meg ugyanerre. Amikor később személyesen is találkoztok, adjátok oda a másiknak a saját készítésű ajándékot.

4. Igyatok meg együtt valamit

Kérdezd meg a randipartneredtől a kedvenc italát, és készítsd el neki. Majd üljetek le videóbeszélgetni egy pohár kávé, bor, tea vagy koktél kíséretében, és meséljetek arról, kinek milyen volt a napja. Nem kell ennek a csevegésnek órákig tartania, a lényeg a figyelmességen van, illetve az egymáshoz való kapcsolódáson.

5. Iratkozzatok be együtt egy online tanfolyamra

A karantén ideje alatt lehetőségünk van arra, hogy új elfoglaltságot találjunk ki magunknak, és ebbe akár a randipartnerünket is bevonhatjuk. Találjatok egy olyan területet, ami mindkettőtöket érdekli, és kezdjetek el együtt tanulni valamit, amiről utána jókat is lehet beszélgetni.

6. Főzzetek vacsorát ugyanazon recept alapján

Válasszatok ki együtt egy receptet a kedvenc webhelyetekről, és próbáljátok meg elkészíteni egyszerre egy videóbeszélgetés alatt. A receptet érdemes egy másik eszköz képernyőjén nyomon követni, hogy közben lássátok egymást. A közös főzés majdnem olyan, mintha együtt vacsoráznátok, ráadásul segít erősíteni a kettőtök közötti intimitás érzését is.

7. Játsszatok online társasjátékot

Csak azért, mert külön lakásba ragadtatok, ki lehet próbálni, milyen együtt lejátszani egy Activity-partyt, vagy akár online bekapcsolódni egy videójátékba. A fizikai távolság ugyan némi kreativitást igényel, azonban a játék adta vicces helyzetek alkalmasak a feszültség oldására, meg arra is, hogy a másikat jobban megismerd.